Historik

1996 grundandes Mantec och till en början arbetade vi i Sverige och Norge. Mantecs tre grundare hade sedan tidigare lång erfarenhet av att hjälpa kunder att uppnå "operational excellence" och ville kombinera ett skandinaviskt angreppssätt som byggde mindre på ledarskaps-floskler och mer på konsultation som stundtals kräver att man behöver "kavla upp ärmarna och hänga av sig kavajen".

Ända sedan dag ett har vi fokuserat på kundnytta, vilket vi också definierar i mätbara resultat i våra projekt. För oss är jobbet inte gjort förrän vi genom kundens organisation, har levererat det mätbara resultat som överrenskommits.

Då Mantec växte följde vi våra kunder utanför Skandinavien - först till Finland och senare till Tyskland, Storbritannien, Polen, Holland, Belgien, Ryssland, Irland och flera andra europeiska länder. Eftersom kunderna numera behöver världsomfattande hjälp har vi också etablerat oss i Sydostasien och inrättat en operativ plattform i Kina. Vi har också genomfört flera projekt i USA, med utmärkta resultat.

Vår omsättning har ökat från nästan ingenting 1996 till mer än 20 miljoner euro år 2010, och antalet medarbetare och kunder har ökat från de ursprungliga tre grundarna till dagens nätverk av 140 konsulter. Vi är stolta att alla våra konsulter är erfarna, och alla backas upp av väl beprövade metoder och implementerings-kunnande.

Även om vårt ursprung, värderingar och sätt att arbeta i själen är skandinaviska, inser vi att problem som är inbäddade i lokala kulturer behöver lokala lösningar. Men det finns också många frågor där "gott ledarskap" inte beror av den lokala kulturen. Vår framgång ligger i vår förmåga att kombinera vår kunskap om sunt ledarskap med vår förståelse för lokala språk, kulturer och tankegångar.

Att uppnå mätbara effekter kan låta lätt, men är i själva verket svårt. Det kräver rätt  mix av kompetens och, lika viktigt, rätt sorts erfarenheter. Mantec har erfarenhet av att framgångsrikt genomföra närmare 400 projekt, vilka alla uppnått mätbara effekter till nytta för våra kunder.

_________________________________________________________________________________________

 

Vårt tillvägagångssätt har hittills tjänat både våra kunder och Mantec väl, allt sedan våra grundare 1996 kavlade upp ärmarna för första gången.

 

 

Mantec på en minut